Associació de dramaturgues i dramaturgs de les Illes Balears

‘Trobada Dramàtica’ amb Anna Maria Ricart

Diumenge 26 de març de 2023 a les 12:30 h a Espai el Tub.

El pròxim diumenge 26 de març, es durà a terme la darrera de les ‘Trobades dramàtiques’ que organitzem conjuntament amb Produccions de Ferro. Aquesta vegada serà la dramaturga catalana, Anna Maria Ricart, qui protagonitzarà aquest encontre.

El tema d’aquesta trobada es centra al voltant de l’adaptació d’obres literàries al teatre, aprofitant l’estrena del cicle ‘Literactua del silenci’ dins la programació del Festival de la Paraula, que organitza Produccions de Ferro.

Sobre l’autora:

Anna Maria Ricart és l’autora de peces com ‘Obsolescència programada’ (2022), s’ha dedicat especialment a realitzar versions teatrals a partir de materials diversos, des de clàssics del Siglo de Oro fins a materials documentals contemporanis. Va adaptar l’obra de Lope de Vega a ‘Fuenteovejuna. Breve tratado sobre las ovejas domésticas’ (Premi Max 2015 a la millor adaptació teatral). Entre d’altres, va realitzar la dramatúrgia de ‘Jane Eyre’ (2017), a partir de la novel·la de Charlotte Brontë i dirigida per Carme Portaceli. També és autora de ‘El silenci dels telers’ (2020) i de la colpidora ‘Encara hi ha algú al bosc’ (2021), que vam poder veure al Teatre Principal de Palma, juntament amb ‘Moriu-vos’ (2003), estrenada també al Principal el passat mes de febrer.