Associació de dramaturgues i dramaturgs de les Illes Balears

I Setmana de la Dramatúrgia

Del 25 a l’1 de juliol de 2019

L’ADIB juntament amb l’Institut d’Estudis Baleàrics (IEB), organitza la I Setmana de la Dramatúrgia, una iniciativa conjunta amb la Regidoria de Cultura, Patrimoni, Memòria Històrica i Política Lingüística de Palma, el Teatre Principal de Palma, el programa cultural i Art Jove 

Aquesta trobada, tendrà lloc entre el 25 de juny i l’1 de juliol de 2019, engloba una desena d’activitats que van des de lectures dramatitzades fins a diferents cursos de formació, tant per a dramaturgs com per a persones no iniciades en aquesta disciplina artística.

L’Institut d’Estudis Baleàrics ha obert, juntament amb l’Ajuntament de Palma, una convocatòria de textos teatrals no estrenats per tal de seleccionar-ne dos, que es podran veure el proper 28 de juny al Teatre Mar i Terra en format de lectura dramatitzada; més endavant, aquestes obres viatjaran a Menorca, Eivissa i Barcelona.

A més, l’IEB organitza un taller avançat de dramatúrgia amb l’autora gironina Helena Tornero. Aquest curs es fa en col·laboració amb la Sala Beckett-Obrador Internacional de Dramatúrgia, referència obligada per al teatre contemporani en català.

Aquestes dues activitats impulsades per les dues institucions són una part de l’ObraD.O.r Illes Balears 2019; l’objectiu d’aquest programa al voltant de la dramatúrgia contemporània és reforçar i donar a conèixer la creació dramàtica de les Illes Balears.

El programa Art Jove, també impulsat des de la Conselleria de Cultura, Participació i Esports, pren part en aquesta Primera Setmana de la Dramatúrgia amb la final del Certamen de Dramatúrgia Art Jove 2019.

Per la seva banda, el Teatre Principal de Palma ofereix un taller amb Jaume Miró, guanyador de la primera beca d’autor resident convocada per aquesta institució, així com dues lectures de textos, que s’emmarquen en el programa Principal Jove i en el Premi Mallorca de Dramatúrgia.

L’Associació de Dramaturgs de les Illes Balears ha convidat Itziar Pascual, reconeguda dramaturga, pedagoga, investigadora i periodista, a participar d’aquesta setmana a través de dues activitats: d’una banda, impartirà una masterclass sobre dones creadores a l’escena espanyola contemporània i, de l’altra, farà una xerrada sobre drets d’autor.