Associació de dramaturgues i dramaturgs de les Illes Balears

L’ADIB participa a la ‘XXXI Muestra de Teatro Español de autores contemporáneos’

Del 4 al 12 de novembre de 2022. Alcoi – Alacant.

L’ADIB participa de les jornades professionals enmarcades en la “Muestra de Teatro Español de Autores Cobtemporáneos 2022”, a les quals van assistir els membres de l’ADIB Marta Barceló, Aina de Cos i Xavier Uriz. Va ser un encontre profitós i interessant envoltats de grans autores i autors com ara María Velasco, Paco Becerra, Joan Yago o Llàtzer Garcia. 

Marta Barceló, va ser convidada com a autora i va participar a la Jornada de Traducció 5×20 coorganitzada per la Sala Becket i “Acción Cultural Española”. Per a la seva banda, Aina de Cos i Xavier Uriz van ser convidats com a membres de la junta i van participar a les taules rodones on es va parlar de la situació de la dramatúrgia al territori nacional i en la jornada de treball encaminada a dur a terme una federació d’associacions de dramaturgues i dramaturgs d’abast nacional. 

Aina de Cos, va impartir una xerrada sobre drets d’autor, un tema crucial per a totes les persones dedicades a l’escriptura teatral. Va ser una oportunitat única per aprendre i compartir idees amb altres professionals del sector. 

La Mostra va coorganitzar al costat de l’Associació Valenciana d’Escriptores i Escriptors de Teatre (AVEET) la primera trobada d’associacions professionals d’escriptura teatral, on van confirmar la seva assistència les associacions AAT (Autores i Autors de Teatre), ADIB (Associació de dramaturgues i dramaturgs de les Illes Balears), DREM (Dramaturgs de la Regió de Múrcia), DramaturGa (Associació Galega de Dramatúrxia), ACD (Associació Catalana de Dramatúrgia) i la pròpia AVEET.

En resum, les jornades professionals enmarcades en la “Muestra de Teatro Español de Autores Contemporáneos 2022” van ser un èxit rotund. Els membres de l’ADIB van poder aprendre i compartir idees amb altres professionals del sector i representar la dramatúrgia balear.

De bon segur que aquesta experiència serà de gran ajuda per a l’ADIB!

Comunica: Xavi Uriz.

Amb el suport de: