Associació de dramaturgues i dramaturgs de les Illes Balears

IV Setmana de la Dramatúrgia

La IV Setmana de la Dramatúrgia que s’inspira en la reivindicació de les noves formes que ens ajuden a veure el món d’una manera diferent a partir de la retrobada. Així, el dilluns 17 d’octubre donarà el tret de sortida a la Setmana el taller de Maria Velasco (guanyadora del premi Max a millor autoria teatral 2022 per Talaré a los hombre de sobre la faz de la tierra) que durant 3 dies endinsarà els i les assistents en el laberint de la memòria per trobar disparadors creatius i els explicarà com Desaprender a vivir. Aprender a contar, que és el títolque porta el taller i es realitzarà al Teatre Mar i Terra.

El divendres 21 arriba la novetat d’enguany: un Speakers Corner Teatral, una cita on es podran llegir i mostrar els textos a l’estil del racó dels oradors del Hyde Park de Londres. L’ADIB convida a tothom a presentar al Mar i Terra, a les 19 h, les seves propostes artístiques per compartir-les amb la resta de participants i observar les reaccions del públic.

I encara queda el cap de setmana teatral, el dissabte 22 hi haurà la masterclass de Celso Giménez, dramaturg de la companyia La tristura, que investiga els límits entre la presentació i la representació. Tendrà lloc a l’Espai el Tub, de 10 a 12 h.

El diumenge 23, a les 12 h, per tancar la Setmana, torna el repte d’escriure en directe, sense trampa ni cartró, al II Slam de dramatúrgia organitzat en col·laboració amb el Teatre principal de Palma. Com l’any passat, es tractarà d’escriure una peça breu de teatre, escrivint a temps real i amb les premises que el públic dicti en aquell mateix moment.

Com a cloenda de la 4a Setmana de la Dramatúrgia, i tancar-la amb bona boca, s’ha

organitzat una vermutada, patrocinada per La Vermutera, en acabar l’Slam, tendrà lloc a Can Balaguer a les 13.30 il’entrada serà lliure.