Associació de dramaturgues i dramaturgs de les Illes Balears

JOSUÈ GUASCH CARBONELL

Barcelona - 1971
CCVS:Català

BIO Llicenciat en art dramàtic al institut del teatre de Barcelona Gerent del Teatre de l’Eixample/Guasch teatre del 2000 al 2002 Director de més de 40 obres de teatre. Professor d’interpretació, expressió corporal i clown. Dissenyador de llums. Ha treballat amb Agustí Villaronga, J.M. Flotats, Pere Planella, Tamzin Townsend, Albert Boadella, Pep Pla, Antoni Chic, Antonio Simon, entre d'altres i amb actors com J.M. Pou, Carme Elies, Anna Lizaran, La lloll, Alex Casanoves, Lluis Marco, Ariadna Gil...

Té un estil molt directe, amb un punt punky, divertit i reflexant la realitat del carrer. també escriu espectacles familiars i de carrer. Té una producció llarga ja que escriu des de fa molts anys, tot i que no pública ja que escriu per estrenar-ho als teatres.

OBRES

Teatre: L’assassí del pa de sègol, Serendipitat, Eudald Carbonell Riera, Pau Casesnoves i la germania, Cames ajudeu-me, Blandin de Cornualla, Lluna de Mel, Western, L’arbre de la vida, Lorca que te quiero Lorca, Medea returns, Performance beers, Pim pam pum, El Rey esclavo, Ningún torero sin cornada.

Teatre familiar: La reina de la neu, Animalades, Conte de Nadal, Dràcula, El llibre de la selva, El Màgic pou, La llegenda de Sant Jordi, Sant Antoni i el Dimoni, Mágica Navidad, Said i la princesa del llac, La Caputxeta vermella, Conte de Nadal, El Fantasma de Canterville, Hamlet, L’Arca de Noé, Vet’ho aquí uns pastorets, El Rei Melcior, Un Caramull de contes, Contes d’Andersen, Contes del món, Contes d’ocells, Contes de les estacions, En Quimet de can dimoni, Farina de roses, Sabatot en ni més ni manco, Les aventures de Guilliver, Hansel i Gretel, Hotel Papapachiuaua, Les Aventures d’en Rotget, Nadal a la Terra i a Mart, En Joanet de sa gerra, Viatge a Hawai, Un amor impossible.

Microteatre: Tot va bé cirerer, El cambrer nou, El confinament d’en Pep Ramon, El Récord, Una asamblea que no veas, Qui roba a un robador té mil anys de perdó, Amarratge d’amor o posa’t tranquila.

Espectacles de carrer: Els siurells mallorquins, Cercavila de conte, Animació èlfica, 4 clowns, Bruixeria, ànimes i alegia, Cercavila selvàtic.

Premis i Reconeixements

Guanyador del premi de recerca 2007 que atorga el institut del teatre de Barcelona i finalista dels premis escènica 2011 a la millor dramatúrgia i a millor espectacle infantil amb “La Caputxeta Vermella”.

El millor premi és que fa més de 100 actuacions l’any amb espectacles propis.